400-500 g laxfilé
1 burk svarta bönor
1 gul lök
1 msk rapsolja (solrosolja)
1 röd paprika
2 morrötter
1 lien blomkålshuvud
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1 fiskbuljongtärning
1 påse räkor
Skölj laxen i små kuber. Skölj bönorna, skär alla grönsaker och hacka löken.
- Fräs löken
- lägg i morrötter och paprika
- häll på vatten och fiskbuljongtärningen
- låt de koka upp och småkoka i 5 min
- lägg i blomkålen och låt koka ennu i 5 min
- lägg i laxen, räkorna och de svarta bönorna, blanda försiktigt
- lägg i kokosmjölk låt koka upp och blanda försiktigt
- stäng plattan och låt stå där i ca 5 min så fisken blir färdig eller ifall man har induktions platta, låt stå på 1:an i 5 min.
- Vid behov kan man krydda med salt, peppar och citron saft
Mumsiga stunder :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar